"SoMeTiMeS oUr LiFe iS FiLLeD WitH cOLoUrS, aT tImEs, wE LiVe In TeArS"

UjangMD FeaT Makcik ZainunG


Home Games Download Songs Lyrics 18SX TV(Live) PERMINTAAN LAGU FORUM Blogger Kick Start Template


Sunday, July 31

Sakit Lagi!!!

Hmm bagi pagi tadi.. agak lewat sikit dalam kul 8 lebih.. ye lah hari cuti tak kemana jugak.. ujang terus masuk bilik air.. adus.. sakit nyer kaki ujang.. denyut dah hilang sikit.. tapi bila nak berjalan tuh punyalah nazak.. sakit nyer tak terperi.... ujang call Nazreen.. ye lah bagi tahu yang kaki ujang dah ok sikit. Hmm.. ujang pun dah janji nak pergi bandar ngan Nazri ari nie.. sebab dah janji so kene kotakan lah.. ujang sebenarnya malas nak pergi bandar ngan kaki yang sakit nie.. membonceng motor pergi bandar ngan Nazri. Teman Nazri pi bank jap.. ujang tak bergerak mana.. Cuma singgah Khanna Music.. belek cad,, hmm tak der berkenan di hati.. Tak lama Nazri ambil duit ye lah tak beratur panjang mana masa pergi ambil duit. Nazri bagi tahu mahu pi shopping.. adus.. kaki ujang sakit.. jalan pun punyalah slow.. Ujang bagi tahu Nazreen suruh letak ujang kat Dinousour.. cyber cafe kat tanjung..biar Nazri pi shopping sorang2 lah. Tengok jam dah tengah hari .. ujang call Nazri.. cakap kat mana dia.. ujang lapar tahap kebulur dah nie.. hmm tak terangkat.. mungkin dia tak sedar hp berbunyi kut.. ujang terus main games.. duk check emaill.. update blog yang apa2 entah nie. Hmm boring giler.. ujang main games baru ari nie.. tapi tak berapa best lah.. still Conquer Online yang paling best. Tengok jam dah kul 3 ptg.. ehh mana Nazri tak muncul2 nie.. nak call tak der credit.. nak pi public pone. kaki nie macam puaka duk sakit memanjang. Perut ye la lapar.. Nazreen ada chat ngan ujang janp dalam ym.. said pun ada.. hmm kite org duk cakap pasal 2 malam lepas.ujang tanya macam mana dia ngan Azlan hehhehe. Dia jawab ok lah heehe. jahat tul ujang.. Ujang bagi tahu nazreen dah nak kuar.. duk tunggu macam nie pun tak der kesudahan gak.. ujang nak cari public pone..kene berjalan kaki pulak.. adus bala- bala. Ujang masuk kedai runcit.. cari roti.. beli air nescafe dalam tin.. 3 tin lagi.. adus lapor nyer... Nazreen call ujang.. maybe dia bimbang ngan kaki ujang nie.. hmm ujang terus call Nazri.. alamak.. tak dapat.. tengok hp ada msg.. oh dari Z.. mungkin dia baca blog ujang yang baru ujang update tadi.. Z. nak wat cam mana panas baran dalam setiap org bernama manusia semua ada. cuma kite sahaja yang dapat mengawal atau tidak.. taipi ujang tewas.. Hmm ujang ambil kire jalan mudah.. naik bot penambang lah balik rumah ujang. Nak sampai ke bot penambang punyalah jauh gak.. ye lah kaki nie terhenjut2 bila berjalan. Ujang redah jer.. akhir nya sampai kat boat.. hmm terkejut ujang.. tambang boat dah mencecah 80sen. Seingat ujang kali terakhir naik, 2 bulan lepas.. masa tuh masih 60sen.. hmm nak naik terpaksa bayar gak kan. Mujur tak tunggu lama, terus ada boat penambang.. wah cantik sungai terengganu nie.. laut ngan sungai bercantum.. ohh bahagian muara sungguh cantik dipnadang mata ehehe.. bila gelombang datang boat naik turun ehehee tu yang best nyer. tak sampai 15 minit dah sampai kat jeti seberang takir. Adus kene naik tangga pulak.. sakit nyer kaki bukan kepalang..terus ujang tahan prebet kalu org ganu panggil lah ehehe(teksi). Sampai rumah ujang.., wah tengok motor nazri ada.. cibai betul.. ujang apa lagi naik angin satu badan terus pi meluru kat dia.. hmm laa.. baru jer nak sembur terus dia cakap.. "lambat mung balik jang?? mung gi mana? aku tunggu mung kat astaka tak dok pong" hmm mudah dia jawab. Kite tunggu dia kat cyber cafe ye lah lama.. ujang tanya dia dah lama mana dia sampai .. dia cakap dah 2 jam lebih sakit ati tull.. hmms alah faham nak wat cam mana.. bila ujang citer terus dia gelak.. hmm celaka Nazri. Balik rumah terus kedarah.. ehehee.. mak masak lauk cam hampeh ari nie.. benci betul..anak sedara ujang pun semua tak der.. entah lah pi mana.. mungkin balik rumah dia org kut. Tengok jam kul 5.30ptg.. ujang mandi n terus tdo.. terkejut bila azan maghrib.. tu pun sebab dengar mak ujang baru masuk dalam rumah.. kalu tak.. masih tdo kut.. ujang bangun terus mandi lagi.. tengok jam dah kul 8mlm.. ujang pi kedai top up credit... tu pun minta belas ehsan si nazri.. kalu nak bawak sendri motor gamaknya tak lah.. nak tekan gear pun sakit.. terus ujang hantar sms kat Nazreen.. minta maaf sebab tak call dia masa ujang tiba kat rumah.. sory Nazreen. Ujang pun ada sms Z. hmmm sampai rumah dah kul 9mlm.. tak ada tenaga dah nak kuar.. alo haa.. kalu dah cuti.. sampai tak duk kt rumah. Mak ujang pun ada masak nasi tadi.. so ujang makan nasi kat rumah je lah.. pi jenguk kat luar tak de org melepak.. hmm ujang masuk rumah balik.. bosannya duk kat rumah... ujang ambil pone duk hantar sms kat kenalan ujang say gud nite.. ujang hantar ms kat nazreen tapi tak terbalas.. hmm bimbang gak.. ujang pun call.. masih tak terjawab.. hmm dah tdo agaknya.. tapi awal sangat.. Azlan ada msg ujang mintak no fone said ekeke. tu lah jual mahal sangat hari tuh hehehe. Ujang bagi.. hehe siap membidas sikit ekeke. Untung ko said muakaka. Ujang tak de pilihan lain dari duk mengadap tv.. best gak cerekarama.. ujang teringat kat bekas x bf dulu adus.. pesal. mungkin masa ujang angkat katil tadi.. terjatuh satu foto dia.. tu yang teringat tuh.. ujang rindu tul kat Azmi.. budak Ranau Sabah.. ujang sms dia.. tapi kite org dah tak ada apa. cuma kawan biasa sekarang.. alhamdulillah hubungan kite org akrab macam dulu cuma hubungan jer beralaskan perbezaaanya. Habis citer kul 12tgh mlm.. esok keje.. ujan pun tak cakap banyak cumur ubat dulu kat kaki nie.. n then... tdo..

Posted by Ujang_MD :: 7/31/2005 10:00:00 AM :: 4 Comments:

Post a Comment


Best Malaysian Sites Page Rank Checker

© UjangMD FeaT Makcik ZainunG 2009 - Template by UjangMD.