"SoMeTiMeS oUr LiFe iS FiLLeD WitH cOLoUrS, aT tImEs, wE LiVe In TeArS"

UjangMD FeaT Makcik ZainunG


Home Games Download Songs Lyrics 18SX TV(Live) PERMINTAAN LAGU FORUM Blogger Kick Start Template


Sunday, January 15

Bila hati Tak Keruan!!!

Sejuknya pagi nie...!! entah kenapa awal ujang bangun hari nie,.. sedangkan masih bercuti!! ujang rasa tak keruan sangat hari nie.. rasa macam sesuatu yang pasti ujang kene tinggalkan!! tapi apa erk??? ujang pun tak tahu.. rasa gundah seakan menjalar!! rasa diri ini begitu rendah sekali!! rasa diri ini bagitu naif sekali!! yup! dah rasa pilu!! teringat sebelum uajng tdo semalam!! bilik mak ngan ujang hanya bersebelahan!! so walaupun dah terjelapuk atas katil .. kita orang masih leh bersembang2 sementara menunggu time untuk melelapkan mata!! Kenapa mak uajng suka sangat cakap hal yang sama?? pasal ayah uajng?? Y??? selalu nak buat ujang sakit hati! Ujang tak suka kalau mak cakap pasal ayah!! Ujang membenci sepenuh hati.. pernah dulu uajng rasa malu ngan kawan2!! Malu dengan guru2.. malu ngan jiran2!! yang paling ketara bila ujang balik dai sekolah.. pasti jiran uajng akan bertanya.. "Mana ayah ko ujang?? tak balik?? mana dia lening?? lama dok nampok??" Hmm masih setahun jagung apa yang uajng tahu.. tak pandai berbohong.. kalau ada kata ada. kalau tak ada cakap tak ada!! kekadang uajng naik bengang. ujang malu!! ujang kesiankan mak uajng.. masih teringat time ayah tinggalkan mak! Mak malu ngan jiran2... kata jiran2 mak tak pandai jaga laki sebab tuh ayah tinggalkan mak!! macam2.. ujang memang pendiam time tuh!!! apa orang kata uajng pendam dalam hati.. hidup time tuh emmang perit.. abg long masih study.. semua mak yang tanggung! macam2 mak buat kerja nak tanggung kita oarng sekeluarga.. mak lah ayah dan ibu uajng!! sampai sekarang!! ujang tau.. mak cakap hal ayah semalam sebab nak uajng berbaik semula dengan ayah!! Entah.. uajng cuba pujuk hati uajng.. tetapi keras betul.... ujang tak leh lupa hal lama.. membuatkan uajng tak dapat maafkan dia!! tapi dia ayah uajng!!! yup memang ayah uajng.. dunia dan akhirat!! tapi.. entah!! last uajng jumpa ayah uajng time dia datang kerumah ujang... sajer jalan2 katanya!! ujang mengamuk.. habis cermin kereta pecah!!! ayah mebisu.. terus blah.. yup!! dia tahu perangai uajng.. biar sakit.. biar apapun yang terjadi.. janji uajng puas dah!! yup.. itu perangai busuk ujang!! sejak hari tuh.. ayah tak datang lagi.. tapi.. uajng tahu ayah datang diam2!! ayah datang time ujang tak der!! ujang tahu!! biarkan... uajng tak kisah .. tak kan uajng nak halang.. cuma uajng tak suka dia datang time ujang ada kat rumah!! itu jer!! Mak cakap pasal ayah .. mungkin dia nak uajng berbaik!! mak tahu uajng marah.. terus dia stop!! katanya ngantuk nak tdo!! Hmm entahlah!! malas uajng pikir!! lantas uajng bangun!! tak nak kekecewaan dalam diri uajng.. uang nak happy memanjang.. uajng nak hidup dalam dunia yang penuh keriangan.. dengan gelak tawa hilai yang tak henti. sehinggalah uajng di jemput ilahi!! tapi dunia penuh dengan kegembiraan dan kekecewaan!! Yupp ujang patut sedar!!! lamunan terhenti bila anak sedara ujang bagi tahu yang mak uajng panggil pergi ke bangsal keropok!! hMm angkat ikan lah tuh!! kalu tak pun angkat kayu!! niat nak mandi terbengkalai!!! aduh!!! terus pi!! yup dah di duga!!! siap gak menggentel keropok. ahaks!! memang dah lama uajng tak cuba menggetel nie!! hehhe menggetel nipple jer yang uajng reti!! wakakaa!!! uajng ada sms nazreen..cakap cancel maalm ie tak jadi keluar coz uajng ada kej ngan nazri!! nazreen marah kut.. sms nyer dingin sekali.. lantak lah.. uajng ngan dia pun bagai retak menanti belah jer!! kenyang maakn keropok lekor rebus yang panas2 nie!!! pulak tuh di cicah ngan air lada fuh.. memang best giler ahh!! habis jugak 4 batang!!! terus uajng balik rumah mandi!! uajng duk kat rumah sementara nazri datang kul 2ptg!!Hmm duk mengacau anak buah best gak nie... eheh.. apapun uajng ada dapat sms dari megat(maafkan abg megat!! andai ini yang...maafkan abg erkk.. mungkin kita tak sehaluan pendapat!!) memang janji melayu macam nie..nazri tak muncul2 kul 2ptg. uajng bimbang mak uajng balik.. nak keluar pasti kene membebel bertimbun dulu baru dia lepaskan!! pergh!! akhirnya.. kelibat nazri pun muncul.. kene pacua 4 roda gak nazri nie ngan ujang!!! huh padan muka.. naik berpeluh bontot ujang menunggu!! yer lah kita nak teman dia jer!!! dah tu lambat pulok!!! nazri tersengih!! terus kita org pergi ke destinasi yang nak ditujui!! hehe!!!Pi ambil barang2 motor la.. pi kuar kan duit bank la!! macam2.. nazri nie!!! balik pun dah agak lewat kul 5ptg.. nazri pun tergesa2 sebab nak main bola katanya.. dan uajng pulok nak melahap.. lapor yang teramat.. hanya makan keropok pagi tadi!!!nazri datang ajak main bola.. ujang betul2 malas.. dan anzri pun yang dah bersiap berkasut pun tak jadi main bola.. hanya duk borak kat tepi beranda rumah uajng!!! sampailah ke petang!!! malam menjelma!! uajng dah ajnji nagn anzri nak temakna dia pergi ke KUSTEM!! hMM Tapi kul 8mlm masih lum tiba!! klau dia tang datang.. nak jer ujang call nazreen ajak dia kuar makan!! Hmm macam hantu kekadang nazri nie!! bedeboom muncul ngan motor kuasa tingginya itu!! terus pergi!!lama jugaklah uajng temankan nazri.. pergh.. eizmil ada sms uajng.. cakap dia balik ke KL.. isnin nie dari kota kinabalu!! (semoga selamat sampai)... ken pun ada sms uajng(hmm cakap pasal konek sokmo ehh?).. dan megat!!(keputusan uajng bukan terburu2.. tapi itulah diri uajng.. harap mengerti)... Kul 9.30mlm ujang pulang kerumah!! ujang tergesa2 jugak lah.... yup coz uajng janji nak kuar makan nagn reen! tapi bila uajng call nazreen jer!! hmm dia pulak macam tak ada mood!! Hmm mungkin merajuk kut.. uajng buat2 tak faham! biarlah..so uajng duk kat rumah jer lah.. tengok tv!!Bosan betul.. uajng call abg shidie!! tapi dia pulak tengah makan..ujang sms abg aziz!! madshah pulak hilang tanpa khabar berita!! Shah ada sms uajng .. katanya mahu datang KT hari selasa(insya allah shah klau ada kelapangan kita jumpa k) hmm uajng call nazreen lagi.. rasa bersalah pulak!! lama uajng sembang.... ada panggilan masuk plk.. dari abg shidie!! uajng matikan panggilan ngan reen.. hmm sembang2 plk nagn abg shidie!! Hm maat mengantuk.. ada panggilan lagi.. abg aziz yang call pulok!! lepas tuh abg nasir pulak yang call.. adus!!! laam semuanya uajng sembang!! tengok jam pun dah kul 1.30pagi.. time tdo dah nie.. coz esok uajng keje.. kroih!!! zzzzzzz

Posted by Ujang_MD :: 1/15/2006 09:30:00 AM :: 2 Comments:

Post a Comment


Best Malaysian Sites Page Rank Checker

© UjangMD FeaT Makcik ZainunG 2009 - Template by UjangMD.