"SoMeTiMeS oUr LiFe iS FiLLeD WitH cOLoUrS, aT tImEs, wE LiVe In TeArS"

UjangMD FeaT Makcik ZainunG


Home Games Download Songs Lyrics 18SX TV(Live) PERMINTAAN LAGU FORUM Blogger Kick Start Template


Friday, April 14

KUATNYA SEORANG IBU!

Sama2 lah kita mencari pengajaran melalui citer ini yer!! Aduss.. Makcik Zainun.. Oh Makcik Zainun ku sayang!!

Tersebut al-kisah..seorang suami yang begitu mencintai isterinya. Maklumlah kan, baru kawin, cinta masih segar, kasih masihwangi..sewangi-wanginya. Setelah memadu kasih, maka isterinya yang tercinta pun mengandunglah.
Setelah sarat mengandung, maka terbitlah rasa kesiandan simpati teramat sangat melihatkan kepayahan isterinya. Dirasakantidak termampu isterinya membawa kandungan perutnya yang memboyot, tambahan lah isterinya berbody kecil.
Si Suami yang kebetulannya seorang ahli sukan binabadan cubalah membayangkan berat kandungan isterinya yang perludibawa selama sembilan bulan itu. Aarghh... hanya seberat lima kilogramaje...kata hati si-suami tu. Seberat sekampit beras saiz kecik.
Maka, suami itupun berjumpalah dengan seorang bomohdengan niat supaya dipindahkan sakit bersalin isterinya itu ketangannya..maklumlaa..ahli bina badan. Dengan izin Allah, pada tibalah hariisterinya mengalami tahap gesaan bersalin tahap awal. Si suami tadi, terasa seluruh otot tangannya menyentap2 sakit, kejang yang amat sakit, tak tertanggung olehnya. Tidak pernah rasa sakit yang sebegitu. Maka berjumpalah semula suami itu dengn bomoh, supaya dipindah dan dialihkan sakit itu kepada isterinya.
Hairanlah suami melihat isterinya masih boleh bertenang menghadapi kesakitan itu. Itu baru contraction awal, belom bersalin lagi.Hairan betul melihat isterinya masih boleh tersenyum sejurus melihat babynya selamat dilahirkan.
Kini barulah ia sedar wanita merupakan orang yang paling kuat menahan sakit besalin, yang merupakan sakit kedua azab selepassakit menghadapi sakaratul maut. Selayaknya syurga itu di bawah tapak kaki ibu....Kuatnya seorang wanita..isteri dan ibu... :)

Posted by Ujang_MD :: 4/14/2006 12:03:00 PM :: 0 Comments:

Post a Comment


Best Malaysian Sites Page Rank Checker

© UjangMD FeaT Makcik ZainunG 2009 - Template by UjangMD.