"SoMeTiMeS oUr LiFe iS FiLLeD WitH cOLoUrS, aT tImEs, wE LiVe In TeArS"

UjangMD FeaT Makcik ZainunG


Home Games Download Songs Lyrics 18SX TV(Live) PERMINTAAN LAGU FORUM Blogger Kick Start Template


Sunday, February 15

THE MAN IN THE LIGHTHOUSE (Ang Lalake sa parola) (Filipina)

''Mitos, Pari-pari, Cinta  Dan Pembohongan'


Pendatang baru Harry Laurel dan Justin De Leon dalam 'The Man In The Lighthouse' arahan Joselito Altarejos  yang pernah memenangi anugerah dalam filem sebelumnya iaitu dalam filem  'Antonio's Secret'.

'The Man In The Lighthouse' (Ang Lalake sa Parola) adalah sebuah cerita homo-erotic dalam pencarian kebenaran dalam diri sendiri. Mateo (Harry Laurel) dalam pencarian mencari ayahnya(Richard Quan) yang sudah 5 tahun tidak bersemuka. Dia mencari ayannya di Lobo, Batangas pernah berjumpa ayahnya di Dubai. Sementara menunggu ayahnya kembali padanya, Mateo bekerja sebagai penjaga rumah api di Lobo.. Di sana, dia berjumpa, Jerome (Justin de Leon), seorang lelaki pengamal homoseksual yang tinggal di bandar Manila..


Berikutan dengan perjalanan hidup homo-erotic Mateo, Dia juga mempunyai seorang teman wanita Suzet (Jennifer Lee), yang tergilakan serta menaruh hati yang amat mendalam dan ingin perhatian sepenuhnya dari Mateo..


Apakah akan bermula satu pencarian yang hebat dalam mencari ayahnya serta mencari diri sendirinya yang sebenar? Dalam pemikiran masyarakat luar bandar serta mencari kedudukannya dalam masayarak tersebut.. adakah dia mempunyai hak dalam percaturan hidupnya? Adakah ia akan mengakui haknya? 
Cerita ini adalah berkaitan dengan pencarian bagi diri sendiri kerana tanggapan seseorang melalui perjalanan kehidupan homoseksual luar bandar, mitos-mitos, dan pari-pari (kepercayaan karut); dan perbohongan rakyat mewujudkan perasaan untuk melarikan diri dari kehidupan realiti.


Maklumat Filem: 'The Man In The Lighthouse'

Pengarah: Joselito Altarejos
Penulis: Lex Bonife (cerita) dan Joselito Altarejos (cerita)

Jenis: Drama | Romantik
Tempoh:
100 minit
Bahasa Percakapan:
Tagalog | Filipino
Sarikata: EnglishMuat Turun Fail Filem: 'The Man In The Lighthouse'
part01.exepart02.rar
part03.rarpart04.rar
part05.rarpart06.rar
part07.rarpart08.rar

Posted by Ujang_MD :: 2/15/2009 11:39:00 AM :: 0 Comments:

Post a Comment


Best Malaysian Sites Page Rank Checker

© UjangMD FeaT Makcik ZainunG 2009 - Template by UjangMD.