"SoMeTiMeS oUr LiFe iS FiLLeD WitH cOLoUrS, aT tImEs, wE LiVe In TeArS"

UjangMD FeaT Makcik ZainunG


Home Games Download Songs Lyrics 18SX TV(Live) PERMINTAAN LAGU FORUM Blogger Kick Start Template


Saturday, July 22

12 HARI HONEYMOON

Ahhh…tak puas rasanya 12 hari ber-honeymoon dengan orang tersayang. Detik masa terasa begitu pantas berlalu. Seolah2 memaksa abg Ujang & Sal berlari-lari mengejar dan mengisi peluang masa yang di beri…

Khamis. 6 July. 10.30 malam.


Hari ini ialah hari pertama abg Ujang menjejakkan kaki di KL. Hati Sal agak berdebar2 kerana 2-3 hari sebelum ni kami berdua berbalah agak teruk. Hinggakan pada malam abg Ujang tiba di KLIA, abg Ujang langsung taknak berjumpa dengan Sal. Sebak rasa hati kerana orang yang tersayang langsung taknak tengok muka kita walaupun realitinya perasaan rindu begitu mencengkam hati kita. Malam itu Sal terpaksa bermalam di rumah Jat. Tak larat rasanya untuk memandu pulang terus ke Perak kerana perasaan Sal pada malam tu sangat berkecamuk. Langsung tak concentrate time driving kereta. Nasib baik ada Jat. Jat yang banyak temankan Sal pada malam tu. Hanya Jat yang tau apa yang berlaku sepanjang perjalanan. Apa-apa pun, Sal nak ucapkan byk2 terima kasih pada Jat kerana sudi meminjamkan telinga dia untuk mendengar luahan hati Sal & sedaya-upaya memujuk Sal. Terima kasih banyak2 Jat.

Jumaat. 7 July. 7.30 pagi.

Abg Ujang call handset & ajak jumpa. Gembiranya hati Sal tuhan je yang tahu. Setelah puas menangis semalaman kerana dapat sms “tak reti2 lagi. jgn ganggu saya” daripada abg Ujang, hati Sal kembali berbunga selepas buah hati Sal ni menghantar sms dan bagitau nak berjumpa dengan Sal. Alhamdulillah. Lega rasa hati ni. Tapi masa abg Ujang call tu, handset Sal tertinggal kat rumah Jat. Jadik, terpaksa la si Jat jadik orang tengah untuk sampaikan pesanan2 dr abg Ujang untuk Sal sebab Jat tau cara lain untuk hubungi Sal selain dari menggunakan handset.

Sebelah petang, Sal pick-up buah hati Sal ni kat Shah Alam. Bila ternampak je kelibat abg Ujang, hati Sal melonjak2 kegirangan. Terasa macam nak peluk & kucup abg Ujang sepuas-puas hati. Maklumlah, dah sebulan setengah tak jumpa. Mesti rasa rindu tu membuak2, betul tak? Tapi….. rasa cuak tetap ada dlm hati Sal ni. Mane la tau kot2 masih ada lagi saki-baki kemarahan dalam hati abg Ujang. Tak pasal2 kena flying kick pulak nanti. Tapi nampak gayanya macam takde ape2 yang akan berlaku. Terasa lega sangat….

Malam tu abg Ujang & Sal menginap kat “Stay Inn” hotel kat area Maluri. Seronok sungguh rasanya bila dapat luahkan segala yang terbuku dalan hati secara face to face. Dan benda yang paling syok ialah bila Sal dapat melepaskan segala rindu dendam yang dah terkumpul selama sebulan setengah. Ahh…..terasa macam malam pertama pengantin pulok..ngehngehngeh....

Malam tu jugak Sal & abg Ujang sempat tengok wayang kat GSC Midvalley. Kami plan nak tengok horror movie, so kami select movie “Stay Alive”. Tengok poster macam best jek. So kitaorang try la tengok. Tapi tengok2.....huh, hampeh. Ntah apa2 punya cerita. Abg Ujang komen yang cerita tu best. Tapi bagi Sal, cerita tu tak best mane pun. Tak betul2 seram. Konsep cerita macam game “Doom” jek. Muka hantu pun nampak kelakar giler. Macam lukisan atas “kad manila”. Korang igt lagi tak kad manila yang korang guna time matapelajaran pendidikan seni masa sekolah2 dulu? Haa…korang bayangkan hantu tu dilukis atas kad manila. Sekeping jek rupe hantu dia. Kelakar gile. Pehtu jalan cerita pulak simple sangat. Macam nak perbodohkan orang. Kalau takat budak2 pra-sekolah sesuai la untuk jalan cerita yang macam tu. Alahai, bosan gile tengok cerita ni. Elok habis je movie ni, kitaorang terus balik ke “Stay Inn” dan zzzzzzz……..

Sabtu. 8 July.

Lepas bangun dari tido kitaorang terus pergi tengok wayang lagi. Kali ni masih lagi kat GSC Midvalley Megamall. Movie pilihan kitaorang kali ni ialah “Voice”. Bercakap pasal movie ni, abg Ujang & Sal sepakat untuk mengatakan bahawa movie ni memang best. Memang terasa feel seram tu. Maklumlah, Korean movie. Orang Korea ni kalo buat movie, tak kisah la cerita pasal cinta ke, cerita pasal hantu ke atau cerita perang2 ke, pasti menjadi punyelah. So, dlm cerita “Voice” ni, olahan cerita tu memang cukup menarik. Pehtu ade pulak theme song “berhantu” yang cukup syahdu bila kite dengar sorang2…lagi menambahkan keseraman cerita tu. Korang dah pegi tengok ke belum? Hah, pegi la tengok. Cerita tu macam belit2 sikit. Tapi at the end of the story korang boleh buat kesimpulan secara logik apa sebenarnya yang berlaku dalam movie tu. Memang best. Oh ye, time mula2 kitaorang tengok movie ni, seater kat depan kitaorang dipenuhi dengan mat2 rempit (tgk dari style potong rambut diorang la). Elok habis je movie tu, tetiba terdengar satu suara halus dari tempat duduk diorang “eeh…tak paham arr aku dengan cerita ni. Mengantuk aku. Aku tidoooo je tadik…..”. Terkejut gak Sal bila dengar suara tu. Elok je dia habis cakap mcm tu, lampu dalam cinema tu pun di ON kan. Huh, terperanjat Sal dibuatnya. Korang nak tau siapa sebenarnya mamat2 macho yang duduk kat seater depan kitaorang tu? Hahahahahahaha….. ingatkan mat rempit. Rupe2nya tomboy2 & pengkid2. Siap bawak awekk lagi tuuuu..... huhuhuhuhu.

Pastu, kitaorang terus gi “Zoo by Nite” kat Zoo Negara pulak. Masa tu dah pukul 8.00 malam. Best jugak bila dapat tgk aktiviti-aktiviti binatang time malam2 tu. Ada yang tido. Ade yang makan. Ade yang berendam. Ada yang beromen…kehkehkeh. Seronok rasenya bila dapat jalan2 sambil peluk2 dengan orang yang tersayang dalam kegelapan malam. Sambil2 tu terdengar ngauman harimau & singa yang berselang-seli dengan bunyi monyet dan ungka. Yang kelakarnya, abg Ujang siap terperanjat beruk bila tengok patung singa yang macam nak menerkam ke arah kitaorang. Pada mulanya kitaorang ingatkan singa tu real. Rupe2nya hanya patung je. Berdekah2 Sal gelakkan abg Ujang. Tak sangka abg Ujang ni penakut rupenye....huhuhuhuhu..…Ada satu part tu, kitaorang pegi menonton “Animal Show”. Dalam show tu, ada la satu segment diorang buat macam drama orang gile tengah mencari ular sawa dicelah2 penonton. Memang nampak real habis. Ramai penonton yang terjerit2 dan berlari meninggalkan tempat duduk sebab diorang sangkakan memang betul2 orang gila dah terlepas. Sal pulak dah dapat agak bende tu cuma lakonan je bila tengok security guard kat belah belakang macam buat ddeeekkkkk je. Abg Ujang pulak dah siap nak bangun dan cabut lari bila “orang gile” tu menuju ke arah kitaorang. Kelakar betul bila tengok abg Ujang cuak macam tu. Terpaksa la Sal tahan dan tarik tangan dia supaya duduk balik sambil ketawa berdekah2. Pehtu Sal cakap kat abg Ujang yang bende tu olok2 jek. Nak tau apa abg Ujang jawab balik? “Abang bukan takutkan orang gile tu. Tapi abang geli kat ular tu la sayaaannggg….” Adeh….nak cover malu ke bang? Hahahahahahaha….Agaknya kalo betul org tu org gila, sure abg Ujang dah lari dan tinggalkan Sal, kan? Matilah Sal kene kidnap dengan orang gile….muahahahhaha….

Lepas tengok “Zoo by Nite”, kami pick-up Jat kat Puncak Alam. Kitaorang plan nak main bowling kat UE3 malam tu. Tapi malangnya MRR2 kat area Kepong pulak buat hal. Dekat 2 jam kitaorang tersangkut dalam jam. Bila kami sampai kat UE3, tempat main bowling pulak dah nak tutup. Kitaorang dah tak tau nak buat ape. At last, after having dinner, kitaorang terus pegi melepak sampai subuh. Bila azan subuh dah berkumandang, baru le kitaorang bertiga bertolak balik ke Puncak Alam.

Ahad. 9 July.

Petang ni, Sal & abg Ujang pegi main bowling kat Sunway Pyramid. Ini kali kedua abg Ujang main bowling selepas kali pertama main bowling dengan Jat awal tahun ni. Jadik macam biasa lahh…asyik masuk longkang je la kan. Suka hati Sal sebab boleh gelakkan abg Ujang puas2. Tengok muka abg Ujang yang menahan malu sebab bolanya asyik masuk longkang pun dah boleh buat Sal ketawa terbahak2....muahahhahahaha… At the end of the game, of coz la Sal is the winner. Kerek gile Sal time tu. Dengan jatuhan pin sebanyak 100+, abg Ujang hanya berupaya menjatuhkan pin sebanyak 60-70 ketul sahaja…huhuhuhuhu…lihatlah donia... im the winner…..

Pehtu kitaorang sambung movie marathon kitaorang dengan menonton cerita “Recycle” pulak. Sama gak macam cerita “Stay Alive”, poster je nampak cantek tapi ceritanya macam hampeh. Kebanyakan dari penonton terkejut bukan disebabkan hantu tapi terkejut kerana sound effect yang melampau2 bunyinya. Ada satu part tu, tanpa sengaja Sal menjerit sebab terkejut. Dah la time tu semua orang tengah senyap-sunyi. Sure semua orang dalam panggung tu dengar jeritan jantan Sal…..Arghhhh malu gile Sal dibuatnya. Abg Ujang pulak cepat2 peluk Sal erat2. Hilangggg rasa malu…uhuks.….

Berkenaan dengan cerita “Recycle” tu, serius s**t jalan cerita dia memang ntah hape2. Mula2 nampak macam menarik. Nampak macam mystery je bila heroin dia kutip rambut panjang dalam sinki kat dapur. Tapi bila masuk pertengahan cerita, dah mula merepek2 dah. Kebanyakan yang berlaku nampak macam ilusi jek. Sal rase movie tu dibuat untuk particular campaign la. Sebab apa, dalam movie tu ade diselitkan dengan unsur2 jenayah pengguguran janin & sikap remaja Cina zaman sekarang yang dah tak reti nak respek roh nenek moyang diorang. Arghh….tak reti dah nak ulas. Korang pegi la tengok sendiri.

Tengah malam tu, abg Ujang & Sal pegi tgk final World Cup kat Bukit Bintang. Perghhh…ramai gile orang kat situ. Kitaorang plak ter “parking” kat dalam group penyokong Italy, ape lagi sepanjang masa telinga kitaorang mendengar Zidane kena kutuk. Huhuhuhu….ntah cemane ade la pulak terselit sorang penyokong France kat situ. Dia membebel sorang2 pasal ntah ape2 ntah. Kelakar pun ade. Geram pun ade. Yang Sal geramnya, sambil dia membebel tu, tangan dia sibuk pegang bahu Sal. Kalo takat pegang je takpe la jugak. Ni, bila bebelan dia makin menjadi, makin kuat plak dia squeeze bahu Sal. Huh, mentang2 la Sal tak cukup tinggi, sesuka hati dia je nak tumpang2 tangan dia atas bahu Sal. Bila Sal beranjak ke tepi sket, bahu abg Ujang pulak jadik mangsa…huhuhu…sabar je la……..

But, kitaorang tengok game separuh masa pertama je. Masuk separuh masa kedua, abg Ujang ajak Sal balik Perak sebab risau Sal mengantuk time pegi keje keesokannya. So, dalam kul 3.00 pagi kitaorang berdua bertolak balik ke Perak.

Isnin. 10 July.

Sepanjang hari ni, abg Ujang tido dalam keta sementara tunggu Sal habis kerja. Abg Ujang segan nak lepak kat umah time Sal takde. Elok habis je kerja, Sal terus bawak abg Ujang balik rumah dan kenalkan dengan mak. Surprisingly mak gives warm welcome pada abg Ujang. Mak suka benar bila dapat jumpa dengan orang yang penah bagi dia kain batek, keropok etc. Sebelum ni dia asyik bertanya siapa yang bagi dia bende2 tu. Dan hari ni mak dah dapat jumpa dengan orangnya. Mak layan abg Ujang dengan baik sekali. Sal harap abg Ujang happy dapat berkenalan dengan mak.

Selasa. 11 July.

Hari ni mak masakkan ikan kering untuk abg Ujang. Mak nak masakkan lauk2 yang lain tapi semua abg Ujang tolak….erm….abg2…

Malam ni kitorang main bowling lagi kat UE3. Wah wah…abg Ujang dah mula tunjuk skill. 4-5 kali abg Ujang strike. Kitaorang main 5 games. Semua round abg Ujang jatuhkan pin lebih dari 100. Terkedu Sal dibuatnya. Malu sey…..dan abg Ujang pulak terus membelagakkan dirinya sehinggalah ke akhir permainan…..menyampah siut....

Oh, lupa nak bagitau. Malam ni kitaorang dapat berkenalan dengan seorang peminat misteri blog ni. Namanya Izi dari Selayang. Ok jugak orangnya. Nampak muka macam baik jek....hehehehehehe…… Pehtu kitaorang bawak Izi having dinner dengan abg Din pulak. Kitaorang makan kat kedai mamak kat area Ampang Point. Lama jugak kitaorang melepak kat situ. Dalam pukul 2.00 pagi, kitaorang bertolak balik ke Perak. Terima kasih pada abg Din sebab belanja kitaorang makan & bagi kami souvenir dari Sarawak…...
(ps : abg Din, kita dah terhutang makan kat kedai tu la. Part Sal & Izi dah settle tapi part abg Ujang & abg Din punya belum bayar lagi. Take note, ya)

On the way balik ke Perak, abg Ujang & Sal hantar Izi balik ke rumah dia....
(ps : Izi, thx for the CD).

Rabu. 12 July.

Petang tadi, Sal bawak abg Ujang pegi dusun arwah abah. Saje nak usha buah durian & manggis. Kot2 ade. Erm…ade tu memang la ade, tapi taklah banyak sangat. Sekadar dapat merasa kat hujung lidah je. Nak lebih2 makan sampai kenyang perut tu takde lah.

Pehtu, kitaorang pegi sungai pulak. Hajat di hati nak bermandi-manda tapi tak bawak towel pulak. Karang kalau mandi bogel lain pulak jadinya. Huhuhu….At last kitaorang cancel mandi dan terus pegi ke kebun buah naga. Sal nak kenalkan abg Ujang dengan satu buah yang jarang ada kat tempat lain. Buah ni pernah jadi pelakon dalam movie “Aeon Flux”...hhuhuhuhu... Terkejut jugak Sal dibuatnya bila tengok buah ni dah sampai ke Hollywood. So, Sal belikan sikit buah ni untuk abg Ujang untuk dibawak balik ke KT nanti.

Balik dari dusun, kitaorang singgah kat gerai makan milik seorang penduduk kampong kat situ. Kitaorang order kepok lekor dgn ABC. Wah wah…beriya2 orang2 kampung kat sini melayan abg Ujang & Sal….dari satu topic ke satu topic. Hingga abg Ujang rasa pelik dan cakap “apesal orang kat sini semua ramah-tamah ek?”…huhuhuhuhuhu… Ntah la bang. Sal pun tak tau. Mungkin diorang ni semua memang rajin bercakap kot. Apa2 pun, kitaorang tetap happy dengan layanan orang2 kampung kat dusun arwah abah ni….

Khamis. 13 July.

Hari ni mak masakkan bubur durian (kacau durian) untuk abg Ujang. Mak masak guna buah durian yang kitaorang kutip kat dusun petang semalam. Tu pun lepas abg Ujang bgtau pada mak yang dia suka makan ape. Kalo tak, makan ikan kering la tiap2 hari….hehehhehehe..

Malam ni, kitaorang plan nak main bowling lagi kat Golf & Sport Club Bukit Beruntung. Tapi malangnya, malam ni ade tournament pulak. Semua lane dah fully booked. Nak tak nak terpaksa la kitaorang shoot ke UE3 kat Cheras. Kat sana main lagi 3 games. Nak main banyak2 dah tak larat sebab jari dah mula lebam2. Malam tu, abg Ujang menang lagi dan meninggalkan Sal jauh ke belakang. Yang Sal heran tu, bila abg Ujang bising2, Sal boleh buat strike. Tapi bila abg Ujang senyapppp je, sure bola Sal masuk longkang. Agak2nya abg Ujang hembus sesuatu kot….muehehehhe…..Dan seperti biasa, abg Ujang terus mengkerekkan dirinya dengan balingan2 seorang pemain bowling professional (peraaaassssssaaaannnnn)…….Menyampah le. Sal asyik kalah je. Malam tu, Sal bawak kereta dalam keadaan yang amat boring dan sedey kerana sudah kalah 2-3 kali berturutan dengan buah hati Sal ni…..huhuhuhuhuhu….

Apa2 pun, lepas main bowling kitaorang terus pegi ke Kajang sebab nak makan satay. Macam2 jenis satay Sal order tapi abang Ujang hanya makan satay daging jek. Ceh....aparaa abang ni. Kalao takat makan satay daging, kat mane2 pun ade. Lenkali, cubalah rasa satay arnab ke, rusa ke, ayam belanda ke... haa..baru la rasa lain dari yang lain......(sure abang Ujang muntah hijau bila baca ni)...huhuhuuh....

Jumaat. 14 July.

Aaaaa… pagi ni, abg Ujang temankan mak pegi pasar. Mak nak masakkan untuk abang Ujang ikan kering masak lemak campur nenas. Mak harap abang Ujang makan banyak2 bila duduk kat rumah Sal ni. Erm….pagi ni buah hati Sal kena escort mak la pulak....… huhuhuuhuh…

Di sebelah petang kitaorang pegi dusun arwah abah lagi. Dan kali ni kitaorang siap bawak towel untuk mandi. Jadi, bermandi-mandalah kitaorang dengan sepuas hati sambil melakukan aksi2 lucah yang melampau kat situ. Walau bagaimanapun, keterunaan abg Ujang menyebabkan abg Ujang takut hendak meneruskan aksi-aksi lucah kerana ditakuti orang akan mengintai katenye….muahahahhaha….

Balik dari sungai, kitaorang singgah sekejap kat dusun. Abg Ujang menunjukkan skillnya dengan memanjat pokok manggis. Pehtu, time nak usha buah durian pulak, Sal terpaksa seret abg Ujang dengan menggunakan tangan kiri manakala tangan kanan pulak bawak guni sebab abg Ujang dah macam tak larat nak berjalan. Sal seret kedua-duanya jauh ke dalam dusun sambil meninjau2 buah durian yang gugur dan kembali semula menyeret kedua-duanya keluar dari semak-samun dusun tanpa dapat apa2 pun. Sebijik durian pun tak gugur hari ni. Huwaaaaa.... buat penat je…….sedeyyyy….....

Sabtu. 15 July.

Pagi ni Sal perlu ke office kerana ada kerja yang perlu diselesaikan. Hari ni mak masakkan laksa untuk abg Ujang. Di sebelah petang, abg Ujang dan Sal bertolak ke rumah Jat kerana abg Shah nak jumpa abg Ujang kat sana. Sambil2 tu, Jat ada masakkan sekilo daging untuk abg Ujang. So, sampai kat sana, abg Ujang terus makan daging tu sementara Sal pulak tido dalam bilik kerana rasa macam nak demam…. Oh ye, masa on the way nak ke rumah Jat, kitaorang sempat bermain2 dengan berpuluh-puluh ekor monyet yang sedang melepak kat atas jalan antara Kuang & Rawang. Beriya2 abang Ujang bagi monyet2 tu makan ayam goreng & asam masin..... tak pernah tengok monyet agaknya.... huhuhuhu..

Sebelah malam, abg Ujang, Sal & Jat pegi main bowling kat Ampang Point. Amat menakjubkan kerana abg Ujang yang terkenal dengan kekerekkannya tewas di tangan Jat tenuk yang baru hendak belajar membaling bola bowling. Sal apetah lagi, bagai jatuh ditimpa tangga. Dah la kalah ngan abg Ujang, pehtu kalah pulak dengan Jat tenuk yang tak habis2 dengan gayanya yang ala-ala manja tu..…auww....muahahahha….

Tengah malamnya pulak, abg Ujang, Jat tenuk dan disertai dengan Boy pergi ke Hospital Lady Templer kat Cheras. Diorang join group ghost hunting yang diketuai oleh Arezeo bersama buah hatinya si SD. Tak tau aaarrr apa yang terjadi kat sana. Dengar cerita, banyak peristiwa seram dah berlaku. Korang boleh baca posting pasal story menakutkan ni kat
http://lelakimelayu.blogspot.com/
(ps: Jat, hang kena bayar royalty kat kitaorang sebab Sal & abg ujang tolong promote blog Jat kat sini….huhuhuhuhuu)…

Ahad. 16 July.

Hari ni kitaorang bangun pukul 4 petang!! Adeh....berpinar2 bijik mata. Lepas mandi dan bersiap2, Sal bawak abg Ujang makan steamboat kat Restoran Nelayan, Taman Tasik Titiwangsa. Sebenarnya 2-3 hari sebelum ni abg Ujang ade bgtau Sal tekaknya rasa macam nak makan bende yang menggelegak-gelegak. Ntah ape2 ntah buah hati Sal ni. Pehtu terlintas steamboat kat kepala Sal. Ye la, kan steamboat je yang dimakan time menggelegak-gelegak macam tu. So, kitaorang pun pegi la having dinner kat Restoran Nelayan, Taman Tasik Titiwangsa.

Lepas dari makan2, kitaorang plan nak main bowling. So, kitaorang main lagi dengan sepuas-puas hati kat UE3 Mall, Cheras. Dan seperti biasa, abg Ujang terus membelagakkan dirinya dengan jatuhan ratusan pin. Malas ar nak tulis banyak2 pasal ni. Nanti abang Ujang kembang pulak. So, Sal buat dunno je bila abang Ujang strike. Screen kat atas lane tu pun Sal jeling2 jek. Malas nak tengok..… huhuhuhuhu…

Balik dari main bowling, kitaorang melepak kat satu tempat kat area Cheras. Erm….berlaku sedikit pertengkaran kat situ sebab abg Ujang dengan sesenang hati membiarkan dirinya dipegang oleh orang lain. Tapi at last kitaorang cool semula selepas abg Ujang mintak maaf dari Sal…huhuhu… "Abg jangan biarkan orang lain pegang abg lagi lepas ni, ok?"....Mwah….

Isnin. 17 July.

Hari ni, Sal & abg Ujang pergi ke Muzium Negeri, Shah Alam. Saje nak tengok Pameran Jin, Hantu dan Keranda. Banyak jugak la hantu yang ade kat situ. Jin dalam botol lah, jin yang ditangkap sewaktu beromen dengan bini orang lah, langsuir lah, jenglot lah, anak kerak lah dan macam2 jenis hantu lagi. Yang tak bestnya semua bende2 tu kaku. Tak bergerak. Nampak macam hantu olok2 jek. Korang penah buat patung guna plastisin tak? Ala, masa tadika dulu kan selalu cikgu bagi plastisin suruh buat macam2 bentuk, kan? Haa….hantu2 tu macam diperbuat daripada plastisin la…tak realistic langsung. Cuma ada satu part tu, diorang cakap ada hantu pocong “hidup” dalam satu bilik kaca. Maka berpusu-pusu la orang menjengok ke dalam bilik kaca tu. Abg ujang & Sal tak dapat tgk dengan jelas hantu pocong tu. Sebabnya, banyak sangat kepala-kepala pengunjung yang tercongok2 kat situ. Dah la kami berdua ni tak cukup tinggi. Jenuh la kami terjengket2 meninggikan kepala tapi tetap tak nampak jugak…sedeyyy….huhuhuhuhu. Suasana kat dalam tu gelap. Nak suluh hantu pocong guna lampu handset, security guard kat situ tak bagi pulak. At last melepas la peluang kitaorang nak tengok hantu “hidup” dalam bilik kaca tu… Apa2 pun, hantu pocong tu mesti bangga sebab ramai sangat manusia nak tengok dia catwalk kat situ... muehehehhe....

On the way balik dari Shah Alam, kitaorang dapat berita yang mengatakan Siti Nurhaliza tengah buat press conference kat Jalan Ampang. Alalalalala…..kawin jugak Cik Siti dengan orang tua ganyut tu ek…memang dah jodoh dia. Nak buat cemana, kan. Tapikan, bila difikir2 balik, lagu2 cinta yang pernah Siti nyanyikan sebelum ni rupe2nya untuk seorang orang tua yang dah ade anak 4. Euuww…korang rase geli tak?..huhuhuhuhu…Cuba bayangkan time korang nyanyi lagu Aku Cinta Padamu ke, Jerat Percintaan ke, Bukan Cinta Biasa ke sambil2 korang membayangkan lagu tu ditujukan untuk seorang orang tua yang dah ade anak 4…eiiii yek.……geliiii geleman siutt……uwekk…Takpe la. Dah jodoh dia, kan. Nak buat cemane. Apa2 pun Sal & abg ujang doakan semoga Cik Siti kita membuat pilihan yang tepat dan betul untuk masa depan dia. Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.

Pehtu, kitaorang shoot ke Ampang Point untuk main bowling buat kali terakhir sebelum buah hati Sal balik ke KT esok malam. Dan amazingly, Sal berjaya menewaskan abg Ujang!!! Hahahahha…yeahhooooo....… Kempis balik hidung abg Ujang setelah kembang hampir seminggu kerana asyik menang main bowling….huhuhu.. Jgn marah ye yang. Sal gurau jek. Apa2 pun, sayang tetap menang second round, kan? Mwah…..Love u…

Lepas main bowling, kitaorang terus balik ke rumah Jat kat Puncak Alam. On the way balik ke rumah Jat, kitaorang dapat lagi satu berita tentang tsunami kat Pulau Jawa. Tiba2 rasa keinsafan menyelinap ke dalam hati Sal. Hati abg Ujang? Sila tanya tuannya ya. Sal tak tau..... Apa2 pun, lagu kat bawah ni untuk kita renungkan sama2 liriknya ya….


SULUHKAN SINAR.

Bayangkan hanya berbumbung langit - Berdinding sekadar angin - Kerana syurga mereka - Telah dimamah bencana - Satu harta yang tinggal……..hanya nyawa... - Bayangkan semua insan tercinta - Dirampas sekelip mata - Hilang entah ke mana - Nisan pun tiada tempatnya - Warisan keluarga hanya pada nama…. - Oh Tuhan….beri ketabahan hati mereka - Menempuhi dugaan yang melanda - Kita sesama manusia turut mendoakan - Agar Kau suluhkan sinar dan harapan…. - Ketika kita bersyukur dilindung - Ada mereka diselubung pilu - Mengharungi hidup bergantung pada simpati - 'Masa depan' hanya sejauh esok hari…. - Oh Tuhan….beri ketabahan hati mereka - Menempuhi dugaan yang melanda - Kita sesama manusia turut mendoakan - Agar Kau suluhkan sinar dan harapan…

Selasa. 18 July.

Hari ni Sal berkerja macam biasa. Abg ujang tido dalam kereta sementara menunggu Sal. Balik dari kerja, kitaorang terus shoot ke LCC. Takut tak sempat nak fetch flight kul 8 malam ke KT. On the way ke LCC, hati Sal terasa begitu sebak. Tak tau kenapa. Mungkin kerana buah hati Sal dah takde kat sebelah Sal time tido malam nanti. Sebakkk sgt rasa hati ni. Airmata ni asyik mengalir je….Ermm ntah la. Sal cuba tenangkan hati dengan menyanyi kuat2 lagu “Had A Bad Day” – Danial Powter, tapi perasaan Sal tetap berkecamuk. Begitu juga dengan abg Ujang. Airmatanya tak henti2 mengalir. Syahdu sgt rasenya sepanjang perjalanan tu…

Sampai kat Terminal LCC, hati Sal rasa makin tak keruan. Tak sanggup rasenya nak berpisah dengan orang yang tersayang. Erm…tapi bila difikir secara positif, kesedihan dan kerinduan yang macam ni la yang akan mengeratkan perhubungan kitaorang. Kalau setiap hari mengadap muka rasa bosan pulak nanti kan. Erm…takpe lah. Bulan depan Sal turun KT pulak. Abg Ujang dah janji nak bawak Sal pegi bercuti ke Pulau Kapas atau Pulau Perhentian.

Sebelum balik, abg Ujang dan Sal dah sepakat untuk tukar phone number.
Kami save phone number yang penting2 jek. Phone number orang2 yang boleh menjejaskan hubungan kami semuanya kami buang. Lega rasa hati. Lepas ni dah takde lagi orang2 yang akan kacau kami. Abg ujang dan Sal boleh letak kepercayaan 100% antara satu sama lain. Cuma apa yang kami perlu ingat, jgn sekali2 cuba melayan orang yang boleh merosakkan hubungan kami. Cukuplah dengan rakan2 yang nombor hp mereka ade dalam simcard baru Sal & abg Ujang. Dan dengan bersaksikan McDonald LCC, kami berdua mematahkan simcard lama kami....

Pukul 8.00 malam. Abg Ujang masuk ke balai berlepas. Meninggalkan Sal di LCC. Ntah la. Hati ni terasa begitu kosong bila abg Ujang melambai ke arah Sal buat kali terakhir. Sebak betul rasa hati ni. Sayang, Sal betul2 sayangkan sayang. Cinta Sal untuk sayang sampai mati tau….

Selamat jalan sayang. Ada masa kita jumpa lagi, ye....I Love U

Posted by Ujang_MD :: 7/22/2006 09:54:00 AM :: 2 Comments:

Post a Comment


Best Malaysian Sites Page Rank Checker

© UjangMD FeaT Makcik ZainunG 2009 - Template by UjangMD.