"SoMeTiMeS oUr LiFe iS FiLLeD WitH cOLoUrS, aT tImEs, wE LiVe In TeArS"

UjangMD FeaT Makcik ZainunG


Home Games Download Songs Lyrics 18SX TV(Live) PERMINTAAN LAGU FORUM Blogger Kick Start Template


Sunday, November 25

MENGELAMUN

Pernah korang mengelamun?? Seronok bukan?? Itulah Ujang jika kehidupan ini terasa sunyi. Mengelamun sendirian membuatkan Ujang terasa bahagia walaupun Ujang tahu mustahil untuk mendapatkan apa yang Ujang cuba lamunkan. Semalam tiba-tiba sahaja Ujang terasa terpanggil untuk melihat pantai. Pantai membuatkan Ujang merasa lapang dan tenang. Pantai yang cantik dan permai. Pantai yang segar dan nyaman. Malangnya jauh tidak tercapai. Ujang menggeliat. Ujang kadang-kadang meronta sekejap ke kiri kemudian ke kanan. Menggelupur ingin lepas.

Bagaikan ikan terperangkap di jaring nelayan. Berusaha untuk melepas kembali ke laut. Semakin gatal. Semakin tumbuh. Semakin zahir. Ujang bersayap. Laung Ujang dengan penuh girang. Sayap untuk terbang. Untuk bebas. Untuk meninjau-ninjau ke serata tempat. Jadi Ujang akan terbang. Terbang tinggi dan jauh. Ujang merasa nikmat sekali. Ujang mengibas sayap kiri. Kemudian mengepak sayap kanan. Ujang rasa tinggi. Kian tinggi di atas. Ujang sedang terbang.. Oh... nikmat tak terkata.

Erang- erot Ujang terbang. Awan gemawan cantik. Biru dengan busar-busar putih. Ujang mendarat. Jatuh melantun-lantun di atas awan. Seronok. Mengelamun Ujang sendirian. Ujang pun tak tahu apa yang Ujang cari sebenarnya. Kegembiraan?? Mungkin..... Selalu Ujang ingat ayat ini.

Gerimis semalam mengingatkan,
Ada yang terluka.
Gerimis pagi menyedarkan,
Ada yang sengsara.
Cuma gerimis tidak mengkhabarkan,
Akulah yang menderita.

Tersenyum Ujang seketika. Lumrah alam bukan?? Patut akur?? Semestinya....

Posted by Ujang_MD :: 11/25/2007 10:59:00 AM :: 3 Comments:

Post a Comment


Best Malaysian Sites Page Rank Checker

© UjangMD FeaT Makcik ZainunG 2009 - Template by UjangMD.