"SoMeTiMeS oUr LiFe iS FiLLeD WitH cOLoUrS, aT tImEs, wE LiVe In TeArS"

UjangMD FeaT Makcik ZainunG


Home Games Download Songs Lyrics 18SX TV(Live) PERMINTAAN LAGU FORUM Blogger Kick Start Template


Thursday, August 31

SELAMAT HARI MERDEKA!!

Arghh penat betul Ujang berbaris hari nih!! Pheww tempat kerja Ujang di wajibkan semua pekerja mengikuti pembarisan sempena hari Kemerdekaan!! Penat memang penat tapi keseronokan tuh yang penting.. Banyak dapat ujang belajar.. yup terutama sekali kita dapat tahu apa itu erti kemerdekaan..Wah semangat patriotik nampak ehehe!!! Ujang sebenarnya blank.. tak tahu apa yang nak ditulis... terkedu pun ada.. macam2 perasaan datang nih!! Bila baca posting SaL... rasa seakan macam Ujang pentingkan diri sendiri pulok!! Rasa macam ujang yang kawal semua perkara dalam suatu masa!! Ujang bingung sekarang!! Bingung samada nak pergi konvo SaL atau tidak!!

Di dalam hati hanya Tuhan sajer yang tahu... Ujang teringin sangat nak pi konvo Sal.. Tapi dalam masa yang sama uajng rasa begitu terdesak dengan urusan kerja..Kalau boleh nak sajer pergi... tak nak pikir hal lain dah .. janji Sal happy!! Satu lagi kewangan lah yang tak mencukupi!! Entah lah makin hari makin tak cukup duit.. dulu boleh gak buat simpanan sket.. nie langsung tak boleh..tiap2 bulan sure habis.. seposen pun tak dapat nak simpan. Duti habis duk bayar bill huhuhu. Tu duk kat ganu tuh tak leh hidup dah.. kalau duk kat luar.. uhh entah lah malas nak pikir!! Sayang,... maafkan abg.. abg nak pergi sangat sayang nyer konvo.. dan abg tak nak perkara yang terjadi kat abg 3 tahun lalu terjadi pada sayang.. perit sangat sayang..

Tak tertahan rasa kecewa.. tak tergalas rasa sengsara..Abg tak nak sayang alami nasib yang serupa.. bila hari yang penuh makna bagi diri sayang tiada orang yang di kasihi di sisi memberi sokongan dan berkongsi kegembiraan dengan sayang!! Kalau lah abg dapat.......!! Abg harap sayang faham.. abg akan usahakan jugak buat yang terbaik untuk sayang. Andai kata abg tak dapat datang jugak.. abg betul2 minta maaf.. bukan niat abg tak mahu pergi.. tapi sayang tahu kan sebab musababnya?? kan??? Kita dah sama besar sayang.. dan kita dah banyak belajar tentang erti kehidupan.. dan abg tahu dalam kematangan fikiran sayang lebih tinggi dari abg... sebab tuh sayang selalu kata abg nie kadang2 perangai kebudak-budakan kan?? Namun dalam masa 2 hari nie abg try yang terbaik ye sayang!! Ohhh kenapa mudah sangat sayang mengeluarkan kata2 yang boleh buat abg sebak???
"masalah abg ialah abg pentingkan diri sendiri....taknak ikut idea orang.... balik2 ckp sanggup lakukan ape saje.....tapi bila dah tiba time macam ni.... semua masalah muncul....kata2 "sanggup lakukan ape saje" pun semua hilang..padehal masalah ni takkan muncul kalau tak pentingkan diri dan turun kl dulu...".....bukan tak menghargai pengorbanan ponteng seminggu ari tu, tapi pengorbanan b tak kena tempat. Bila benar2 perlu berkorban, dah tak boleh buat...... "sama mcm semalam, tgh elok2 discuss pasal blog & ticket flight, tetiba b pi layan orang lain pulak. Yg syg ni terkedek2 kluar pi topup sebab nak samung discussion. Tapi ape syg dpt?..b terus tido...."Nak layan orang lain tak salah...itu hak b.... tapi biarlah kena tmpt....settlekan discussion kite dulu..barulah pi layan orang lain..."...."b buat bende2 baik, tapi byk tak kena tmpt..... sama la mcm skrg. Mmg b dah berkorban minggu lps... tapi kenapa pada bende yg lebih penting b tak boleh nak berkorban lagi?... kenapa bila perlu benar2 berkorban.. b tak sanggup pulak?.." .."sebab b ade masalah? masalah dah ambik tender? b tak terlintas ke masalah tu b yg cipta sendiri? kalau discuss elok2.... sure tak jadi mcm ni... minggu lepas pun b tak payah susah2 turun kl..... dah boleh turun minggu ni.."...

Sayang,,, kenapa sayang tak pernah nak faham?? Kenapa sayang tak pernah nak memahami?? Abg sedaya upaya mahu buat yang terbaik untuk sayang.. Kalau abg nak citerkan betapa peritnya abg cuti seminggu hari tuh.. tanpa alasan tanpa surat apa2... Ada sayang ambil tahu?? Abg tak pernah bagi tahu sayang.. dan pembohongan abg pada makcik zainung tuh?? fuh... abg sendiri pun pening sayang.... Entah lah.. abg hanya nak menurut kata hati jer sekarang... malas dah nak pikir!! Tapi abg janji abg akan buat yang terbaik utnuk diri sayang.. andai kata abg tak dapat tunaikan hajat sayang.. abg minta maaf banyak2.. abg tahu silap abg juga!!! Namun keetahuilah.. abg selalu di sisi sayang walau kita berjauhan!! i love u !!!


Posted by Ujang_MD :: 8/31/2006 11:32:00 AM :: 2 Comments:

Post a Comment


Best Malaysian Sites Page Rank Checker

© UjangMD FeaT Makcik ZainunG 2009 - Template by UjangMD.