"SoMeTiMeS oUr LiFe iS FiLLeD WitH cOLoUrS, aT tImEs, wE LiVe In TeArS"

UjangMD FeaT Makcik ZainunG


Home Games Download Songs Lyrics 18SX TV(Live) PERMINTAAN LAGU FORUM Blogger Kick Start Template


Tuesday, May 1

INGIN SEKALI..

Saban hari Ujang berusaha mencari segala yang terindah dari dalam diri Ujang sendiri untuk Ujang hadiahkan pada insan lain, terutamanya untuk insan yang Ujang sayangi. Semua yang Ujang kongsi adalah yang terbaik dari Ujang agar insan itu dapat senantiasa merasakan kebahagiaan dalam hidupnya namun seumpama lilin yang terbakar membunuh diri - itulah Ujang.
Puas sudah Ujang tangisi, puas Ujang ratapi dengan apa yang terjadi tapi belum ada makna pada diri yang memandang kerana Ujang menyimpan segala rasa di dalam ini - hati. Belum habis Ujang berfikir tentang ketentuan perjalanan kehidupan, apakah Ujang bertuah di sini atau akan terus merasa terbeban hanya kerana memikirkan tentang perasaan yang kadangkala tenang bak memandang hamparan lautan luas dan kadangkala berkecamuk bak sesat di hutan yang tiada jalan pulang.
Sampai saat ini, belum ada damai di hati. Ujang akan terus berlari mencari di mana letaknya kaki langit agar bisa Ujang daki dan diam di awan biru melihat kehidupan di bawah sana yang penuh palsu. Saat itu, jangan ditanya ke mana hilangnya Ujang kerana jawapannya ada pada kamu. Sesekali pandanglah Ujang di sini, selagi Ujang masih di sini.

Posted by Ujang_MD :: 5/01/2007 08:56:00 AM :: 0 Comments:

Post a Comment


Best Malaysian Sites Page Rank Checker

© UjangMD FeaT Makcik ZainunG 2009 - Template by UjangMD.